Loopbaanbegeleiding: wat is het, en is het iets voor mij?

Om met de deur in huis te vallen: je hoeft je job niet beu te zijn om een loopbaanbegeleider in te schakelen. Loopbaanbegeleiding is er voor iedereen die aan het werk is en met vragen of twijfels zit over zijn loopbaan.

Goed om te weten: als je aan de voorwaarden voldoet, kun je de coachingsessies deels betalen met loopbaancheques. Dat is een stuk voordeliger.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding helpt je met om het even welke vraag over je loopbaan. Die vragen of twijfels kunnen heel uiteenlopend zijn. Bekijk de loopbaanvragen hieronder maar eens:

  • Hoe zet ik een nieuwe stap in mijn carrière?
  • Past mijn job nog wel bij mij?
  • Hoe haal ik meer voldoening uit mijn werk?
  • Hoe ga ik beter om met stress op het werk?
  • Hoe los ik conflicten met mijn collega of leidinggevende op?
  • Hoe zorg ik voor een betere werk-privébalans?
  • Hoe ga ik beter om met onzekerheid, perfectionisme, te hoge of te lage werkdruk, verveling op het werk, me ondergewaardeerd voelen, …?
  • Hoe kan ik me persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen?
  • Wat zijn mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt?
  • Ik ben een hoogsensitief persoon: hoe ga ik daarmee om op de werkvloer?

Je merkt het: loopbaancoaching is geschikt voor verschillende thema’s: omgaan met stress of conflicten, zelfzorg op de werkvloer, grenzen aangeven, meer groei en uitdaging vinden, je competenties en talenten in kaart brengen, enzovoort.

Loopbaanbegeleiding bij Honderonsje in Bornem

Tijdens de sessies loopbaancoaching bekijken we eerst wie jij bent als persoon. Wat zijn je talenten, dromen en doelen? Afhankelijk van jouw loopbaangerelateerde vraag, bekijken we samen wat je eerste stap is. We gaan na wat jij nodig hebt om je doelen bereikbaar te maken.

Loopbaancoaching ook bij bore- of burn-out

Kamp je met een burn-out of bore-out, ben je er net van hersteld of wil je vermijden dat het zover komt? Ook dan kan loopbaanbegeleiding bijzonder zinvol zijn, eventueel aangevuld met stress- en burn-outcoaching. Vraag er gerust meer informatie over.

Begeleiding tegen voordeeltarief dankzij loopbaancheques

Benieuwd naar de prijs van loopbaanbegeleiding? De Vlaamse overheid zorgt voor een voordeeltarief. Ben je aan het werk, dan heb je om de 6 jaar recht op 2 loopbaancheques van 40 euro.

1 cheque van 40 euro is goed voor 4 uur loopbaanbegeleiding. 2 cheques geven je recht op 7 uur loopbaancoaching. Erg voordelig, want de werkelijke kostprijs van loopbaanbegeleiding is 169 euro per uur.

Ga na of je recht hebt op loopbaancheques >

Meer weten over loopbaanbegeleiding bij Honderonsje?

Ik ben erkend loopbaanbegeleider en aangesloten bij loopbaancentrum I For Grow. De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Bornem, op verplaatsing of bij je thuis.

Weet je niet zeker of loopbaanbegeleiding iets voor jou is?
Of wil je graag een eerste sessie inplannen?

Laten we even kennismaken: neem vrijblijvend contact op via info@honderonsje.be.
Wees welkom.

Coaching op maat van jou als mens

Zou je opnieuw gelukkiger en evenwichtiger in het leven willen staan? Bekijk wat life coaching voor je kan doen.

Worstel je met aanhoudende stress, kamp je met een burn-out of wil je die juist voorkomen? Je kunt bij mij ook terecht voor stress- en burn-outcoaching.

WOEF! Leuk dat je er bent! Cookies ... je viervoeter is er ongetwijfeld verzot op. Hier gebruiken we ze vooral om de website te gebruiken