Waarom Quick Fix nooit de oplossing is

Probeer maar eens een ballon onder water te duwen

  • Wat gebeurt er?
  • Wat zie je gebeuren?
  • Wat voel je gebeuren?

Er komen steeds meer hondentrainers of zogenoemde hondenprofessionals op de markt die het gebruik van een (slip)lijn hoog in de nek, het gebruik van een prikband en/of E-Collar bij de hond adviseren en uitdragen. En dat is erg zorgwekkend!!!

Het gedrag van jouw hond met aversie technieken zoals zijnde, sliplijn, prikband en/of stroomband aka e collar onderdrukken is net hetzelfde als het onder water drukken van een ballon.

Het werkt eventjes …. en dan ONTPLOFT het keihard … maal 100 terug in je gezicht!

Wat gebeurt er bij het gebruik van slip-lijn waarmee hoog in de hals door een opwaartse beweging wordt gecorrigeerd?

In deze hoge nek-positie zit de lijn naast de schedelbasis en waarbij de onderkant van de lijn met het tongbeenapparaat in aanraking komt (dit is het ophangmechanisme voor de tong en het strottenhoofd).

Wanneer er op de onderkant van de nek wordt uitgeoefend, wordt het tongbeen samengedrukt en worden wervels van de hond in buiging gebracht en schedel naar beneden getrokken.

Het tongbeen wordt samengedrukt nek van de hond wordt hierdoor gebogen schedel wordt hierdoor naar beneden getrokken kans op breuk van de nekwervel is groot.

Het uitoefenen van macht en controle met als doel om een ander te onderdrukken is NIET OK!! Sinds wanneer is het normaal geworden om onze honden mentaal, emotioneel en fysiek pijn te doen… In de hoop dat ze gaan luisteren?

Wat als we zouden kiezen om vanuit zorgzaamheid … de ballon te leren drijven … hem begeleiden naar de oevers van het meer, waar hij terug kan functioneren en leren…
  • Wat zou je dan zien gebeuren?
  • Wat zou je dan voelen gebeuren?
  • Wat zou het voor jou kunnen betekenen om druk en dwang los te laten in de opvoeding van je hond?

Wat zou het voor jouw hond kunnen betekenen mocht je de keuze maken om hem vanuit je hart, vanuit zorgzaamheid en begrip op te voeden …

Wat zou dit kunnen betekenen voor je hond zijn vertrouwen in jou en in jullie relatie?

Wat houdt je tegen om in de zorgzame rol te gaan staan?
Wat houdt je tegen om te kiezen voor een coach die je vanuit deze mindset gaat ondersteunen met inzicht?

WOEF! Leuk dat je er bent! Cookies ... je viervoeter is er ongetwijfeld verzot op. Hier gebruiken we ze vooral om de website te gebruiken