Hmmmmm lekker Kong recepten

Niets leuker en goedkoper dan zelf hondenijsjes maken 🙂

Wat heb je nodig?

  • Kong
  • water
  • hondenbrokjes of snoepjes
Dicht het onderste gaatje van je Kong d.m.v. een hondenkorrel, een stukje brood of doe een beetje vershoudfolie rond de buitenkant van je kong. Meng de hondenbrokken met lauw/warm water, laat de brokken even staan zodat ze zacht worden en deels oplossen in het water. Vul de kong met het mengsel en zet hem (in een glas of tas) in de vriezer tot het bevroren is. Je hebt nu een makkelijk hondenijsje!

Appelmoesijsje!

Wat heb je nodig?
Kong, vershoudfolie en ongesuikerde appelmoes
Vul de kong met de appelmoes en hup de vriezer in!

Yoghurt snoepjes!

Wat heb je nodig?
IJsblok vormpjes (geen plastieken zakjes!) of een kong, ongesuikerde griekse yoghurt, geitenyoghurt of magere kwark, hondensnoepjes of hondenbrokjes.
Vul de ijsblokvormpjes voor de helft met yoghurt, leg in elk vormpje een paar snoepjes of brokjes, vul de rest van het vormpje opnieuw met yoghurt en hup de vriezer in!
Als je een kong gebruikt: vul de kong laagje per laagje of meng op voorhand de yoghurt samen met het lekkers en vul de kong met het mengsel.

Wortelijsje!

Wat heb je nodig?
Kong, wortel, ongesuikerde yoghurt of kwark
Vul de kong afwisselen met een laagje geraspte wortel en yoghurt en hup de vriezer in!

Watermeloenijsje!

Wat heb je nodig?
Kong, watermeloen, staafmixer of blender
Snij de watermeloen in stukken en verwijder de pitten! Pureer de meloen in de blender. Vul de kong met de gepureerde watermeloen en zet het in de vriezer.

Uiteraard is Kong verkrijgbaar bij Honderonsje. Je kan ook de Kong vullen met blikvoer of een burgertje ( Wolfs menu) die je half laat ontdooien. Of SmoothieDog gebruiken om je Kong of ijsvormpjes te vullen 🙂

WOEF! Leuk dat je er bent! Cookies ... je viervoeter is er ongetwijfeld verzot op. Hier gebruiken we ze vooral om de website te gebruiken