Wat is nu goede en gezonde voeding?

Vaak krijg ik van baasjes de vraag: “wat is nu een goede en gezonde voeding voor mijn trouwe viervoeter?”

Als baasje willen we allemaal het beste voor onze hond...
Honden zijn van nature roofdieren en hun spijsverteringstelsel is afgestemd op het verteren van dierlijk voedsel
Goede en gezonde voeding bestaat uit ingrediënten die het lichaam van je hond ondersteunen en zorgt dat je hond zich lichamelijk optimaal kan ontwikkelen.
Om te voorzien in de behoefte van je hond moeten de ingrediënten hoofdzakelijk van dierlijke oorsprong zijn.
Een gezonde hondenvoeding is graanvrij … granen behoren niet tot de natuurlijke behoeften van een hond. Integendeel, ze zogen voor een belasting van het spijsverteringsstelsel en kunnen de oorzaak zijn van gezondheidsproblemen zoals ontstekingen, gewrichtspijnen, verteringsproblemen, huid- en vachtproblemen.

Weinig baasjes zijn zich bewust welke impact voeding kan hebben op de mentale, emotionele en lichamelijk gezondheid van je hond.

Persoonlijk en vanuit mijn ervaring als enerzijds hondenbaasje en anderzijds hondengedragsdeskundige, ben ik voorstander van koudgeperste natuurlijke voeding.

Koudgeperste natuurlijke hondenvoeding? Wat is dat?

Koudgeperst hondenvoeding is een compacte en geconcentreerde voeding. 
De voedingsstoffen worden bij elkaar geperst zonder dat er lucht in de brokken komt. In geperst voer wordt er voorzichtig omgegaan met de natuurlijke ingrediënten, omdat belangrijke voedingsstoffen door hoge temperaturen hun waarde kunnen verliezen. 

Vanwege de lage temperaturen die worden gebruikt tijdens het fabriceren en persen van de voeding, voldoet koud geperst voer zoveel mogelijk aan de natuurlijke behoeften van de hond. 

Het lichaam van de hond neemt meer essentiële voedingsstoffen op, omdat deze beter behouden blijven tijdens de bereidingswijze van geperst voer. 
De voedingsstoffen blijven intact omdat deze niet is blootgesteld aan hitte die de voedingsstoffen kunnen verbranden. Hierdoor blijven belangrijke voedingsstoffen bewaard. Doordat geperste hondenvoeding zeer geconcentreerd is, heeft het minder volume.

Dit is gunstig voor het verteringsproces, omdat hierdoor het verteringsstelsel minder wordt belast. Geperste hondenbrokken vallen in de maag uiteen. Hierdoor is ook de maagbelasting minder groot. Geperst voer kan prima gecombineerd worden met vers vlees. Deze brokken zijn tevens geschikt voor honden met een gevoelige maag of honden die last van een glutenallergie hebben.

Wil je overstappen naar koudgeperste voeding?

Overstappen van krokante ( warm geëxtrudeerde/geëxpandeerde) korrels naar een (Koud) geperste brok, doe je best in één keer en NIET de oude korrel te gaan mengen met de nieuwe korrel. 

De reden hiervoor is dat het verteren van geperst hondenvoer niet hetzelfde gaat als bij krokante brokken. Uw trouwe viervoeter kan dan gaan overgeven. Het kan voorkomen dat de ontlasting door de overstap van voeding iets anders is dan normaal. Dit zal echter na enkele dagen weer voorbij zijn.

Waarom geloven wij in het merk CANIS PURUS?

Bij Canis Purus staat de hond steeds in het middelpunt. Met deze gedachten is het succesvolle assortiment ontwikkeld, bestaande uit natuurvoeding, snacks en supplementen voor honden met een optimale prijs/kwaliteitverhouding.
Bij Canis Purus starten we met een hoog vleesgehalte. Dit combineren we met oliën, kruiden, groenten en andere gezonde ingrediënten van zeer hoge kwaliteit.
Vervolgens komt de belangrijkste stap, alles samenpersen volgens een eeuwenoude procedure van koude persing (ongeveer 35 graden). Bij koude persing gaan er geen waardevolle voedingsstoffen en vitamines verloren.
“Het resultaat…een mooie natuurlijke brok vol gezonde ingrediënten en een hoog vleesaandeel!”
Het is Belgische wat op zijn beurt dan opnieuw zorgt voor een kleine ecologische voetafdruk . Zelfs de verpakking is natuurvriendelijk! Deze is van 3 lage gerecycleerd papier, het mag dus na gebruik weer bij het oud papier gesorteerd worden.

WOEF! Leuk dat je er bent! Cookies ... je viervoeter is er ongetwijfeld verzot op. Hier gebruiken we ze vooral om de website te gebruiken