Waarom vinden veel honden een Kong geweldig?

Iedere hond heeft een kauwbehoefte. Kauwen werkt voor honden kalmerend en voorkomt verveling. Het kan zelfs lichte stress tegen gaan. De kong is hier een zeer geschikt speelgoed voor mits je deze goed aanleert.  

Kauwen is natuurlijke gedrag voor honden

Het is goed voor het gebit en het tandvlees. 
Het is voor veel honden is het een leuke tijdverdrijf.    Begin voor de hond met een gemakkelijke vulling die de hond er gemakkelijk uitkrijgt. Zo raakt de hond gemotiveerd in plaats van gefrustreerd om het voer er uit te krijgen. Vul de kong in het begin bv. met gewone brokjes die er gemakkelijk uitvallen en maak het langzaam aan moeilijker. De eerste keren laat je de hond ook niet alleen met de kong zodat je in de gaten kunt houden hoe hij de kong gebruikt. Kan hij zich alleen vermaken met de kong als je erbij bent dan kun je hem de kong ook geven als je even weg moet. 
Een Kong is dus een ideaal speeltje voor je hond, waar hij zich lange tijd mee kan bezighouden.
Verschillende modellen verkrijgbaar in onze webshop 🙂

WOEF! Leuk dat je er bent! Cookies ... je viervoeter is er ongetwijfeld verzot op. Hier gebruiken we ze vooral om de website te gebruiken