Halsband of Harnas …

Er bestaat geen goed of fout ….

Stel jezelf in de eerste plaats de vraag ” wat is goed en comfortabel voor mijn hond?”


•	heeft mijn hond lichamelijke klachten?
•	zoekt hij heel actief het einde van de leiband op?
•	wat is de leeftijd van mijn hond?

Halsband

Een halsband omvat de nek van de hond. De nek is een regio waar veel kwetsbare weefsels liggen, denk maar aan de nekwervels, de luchtpijn, bloedvaten en zenuwen. Bij een halsband komt de totale trekkracht terecht op een heel klein oppervlak. Onder die kleine oppervlak zitten veel belangrijke en vitale organen. Door hard aan de lijn te trekken, kan je hond een nekblessure oplopen.
Persoonlijk vind ik het altijd handig als een hond ook een halsband draagt… het zorgt ervoor dat je heel makkelijk je hond even kan vasthouden als hij meeloopt naar de deur, je kan er zijn penning aanhangen met jouw telefoonnummer. Het dragen van een halsband los van de wandeling kan ook vele voordelen hebben.

Harnas

Een harnas omvat de borstkas van de hond. Op het moment dat je hond aan de lijn trekt, worden de krachten over de hele borstkas verdeeld, wat minder schadelijk is dan wanneer hij trekt met een halsband om.
Ideaal zijn de Y- vorm harnassen. De Y-harnassen danken hun naam aan hun model: hier lopen de voorste bandjes in een Y-vorm over de borst van de hond, de druk wordt hierdoor optimaal verdeeld en ook de schouders en voorpoten kunnen vrij bewegen. Een Y-harnas laat de boeggewrichten vrij, waardoor de hond niet belemmerd wordt in de bewegingsvrijheid van zijn voorpoten.

Dog Copenhagen

Omdat we bij Honderonsje geloven in kwaliteit en comfort, zijn we als hondengedragsdeskundige en hondenfitnesscoach grote fan van Dog Copenhagen! Het merk staan bekend als sterk hondentuig, welke ontwikkeld is voor de actieve buitenhond. Het is een lichtgewicht harnas, gemaakt van duurzame materialen, die tevens bestand zijn tegen vuil.
  • De harnassen passen perfect, want ze zijnverstelbaarop 4 verschillende punten.
  • Ze zijn relatief gemakkelijk om te doen, ook bij honden die het niet leuk vinden dat je iets over hun hoofd trekt. Het Comfort Walk Air-model heeft een aparte sluiting voor rond de nek. Zo hoef je het harnas niet over het hoofd van je hond te trekken.
  • Ondanks hun lichtgewicht, zijn ze erg stevig en geschikt voor dagelijks en intensief gebruik.
  • Ook geschikt voor honden die zich graag rollen in modder 😉 vuil en stinkende smurrie? GEEN PROBLEEM! want het harnas kan je zonder probleem wassen met de hand of in de wasmachine. Check wel eerst de wasvoorschriften!
  • Mogelijkheid om je hond dubbel aan te lijnen, ideaal voor extra veiligheid of voor honden die erg hard trekken.
  • De harnassen zitten comfortabel voor je hond: er zijn geen snijdende, scherpe randen en er is een extra laagje zachte vulling op de punten waar het harnas de meeste druk uitoefent. De tuigjes zijn heel erg licht en geven veel bewegingsvrijheid.
  • Ze zien er mooi uit en zijn beschikbaar in verschillende kleuren.
  • Extra zichtbaarheid in het donker dankzij de reflecterende lijnen.

Harnasje huren voor je pup?

Voor je jonge pup kan je bij Honderonsje een harnasje huren in alle maten, zodat je opgroeiende hond steeds een goed passend harnasje heeft. Wanneer je hond helemaal volgroeid is, koop je een harnasje in de gewenste maat en kleur!

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je neemt via mail contact op met Honderonsje om een harnasje te passen. Je betaalt €30,- huurgeld + € 20,- waarborg. Wanneer het harnasje te klein is kan je een nieuw harnasje huren of aan kopen. De waarborg wordt op je nieuwe aankoop in vermindering gebracht.

WOEF! Leuk dat je er bent! Cookies ... je viervoeter is er ongetwijfeld verzot op. Hier gebruiken we ze vooral om de website te gebruiken