Welkom thuis lieve puppy

En dan is het zover … welkom thuis lieve puppy!

Best wel een heel spannende gebeurtenis als je eindelijk je pup mag gaan ophalen.
En veel baasjes hebben al ongetwijfeld het internet afgeschuimd naar tip en tricks om zo snel mogelijk hun pup te trainen en op te voeden…
Maar tussen trainen en opvoeden ligt een wereld van verschil!
Hoe begin je er dan aan?

Maak je huis en tuin puppy-proof

Puppy’s zijn nu eenmaal nieuwsgierige wezentjes … ze willen alles ontdekken, gezien en onderzocht hebben. De wereld verkennen doen pups heel vaak door alles in hun mond te nemen, op te kauwen en terug uit te spuwen.

Net om die reden is het heel belangrijk dat je zorgt dat de leefomgeving van je puppy veilig is!

Zorg dat je pup niet aan de elektriciteitskabels kan bijten of in de gordijnen kan hangen. Waardevolle voorwerpen leg je op een veilige plaats waar je pup niet aan kan, denk maar aan de oplader van de gsm, afstandsbediening, gsm, tablet, enz..

Controleer ook of de tuin helemaal veilig is! Is de afsluiting nog overal ok? 

Wat doe ik met de bloemenperkjes? Als je niet wilt dat je pup in je bloemenperkjes loopt, dan kan je deze het beste beschermen door er tijdelijk een omheining rond te zetten … 

Lang leven de kippengaas en bamboestokjes 😉

Moet ik nu echt alles gaan afschermen of wegzetten? Zo gaat hij het toch niet leren?

Voorkomen is altijd beter dan genezen 😉

Tot de leeftijd van 7 à 8 maanden hebben jonge pups de behoefte om veel dingen te onderzoeken, te verkennen en te ontdekken met hun pootjes en mond. Eenmaal deze fase voorbij, zal je merken dat je pup minder behoefte zal hebben om oraal alles te ontdekken en kan je rustig met kleine stapjes de omheining van rond de bloemenperkjes doen, kan je waardevolle spulletjes terug zetten…

Wat wapperde daar….

Wapperende rokken, flodder broeken, lange jassen, kleedjes … voor je pup zijn die dingen een rechtstreekse uitnodiging om naar te happen en aan te trekken…

Het is raadzaam om die kledingstukken tijdelijk niet te dragen in de aanwezigheid van je pup, doe snel even een stevige jeans of joggingsbroek aan VOOR je naar je pup gaat… het zal je veel gaatjes in je kleren besparen. 

SSSTTTT hij slaapt!

Puppy’s hebben nood aan slaap VEEEEEEEEEL slaap! 

Slapen is letterlijk nodig om te groeien, niet alleen lichamelijk groeien maar ook emotioneel en mentaal groeien.

Puppy’s hebben gemiddeld tussen de 16u à 20 uren slaap nodig … kwalitatieve slaap. Ze hebben vooral behoefte aan een veilige, comfortabele en aangename slaapplaats of rustige ruimte met een hondenkussen, mand of bench die knus ingericht is.

Belangrijk is ook, wanneer je pup in zijn veilige knusse rustruimte is of wanneer hij zelf kiest om naar die ruimte te gaan, we hem ook rustig laten doen, geef je pup de kans om rust te vinden.

Zorg ervoor dat je pup de eerste 3 dagen niet echt alleen moet blijven, geef hem de tijd en kans om zijn nieuwe leefomgeving als veilig te ervaren en zijn rustplaats te ontdekken.

De kans is klein dat jou pup de eerste nachten al alleen kan slapen, ze zijn uiteindelijk 8 weken gewoon geweest om lekker dicht bij de mama, broers/zusjes te slapen. 

Ze hebben de eerste nachten uit behoefte en nood aan onze aanwezigheid en steun. Blijf daarom de eerste nachten in de buurt van je pup zijn rustplek slapen, jouw aanwezigheid zal zorgen voor veilig en geruststelling, hierdoor vergroot je de veerkracht van je pup om zich veilig te voelen in zijn nieuwe leefomgeving.

Je zal merken dat je pup na de derde of vierde nacht alleen kan slapen.

Leg eventueel een grote pluchen knuffel bij hem, de kans is groot dat hij er knusjes zal tegen aanvlijen.

WOEF! Leuk dat je er bent! Cookies ... je viervoeter is er ongetwijfeld verzot op. Hier gebruiken we ze vooral om de website te gebruiken