Je pup is nog geen universitaire hoor!

Wat kunnen we al verwachten van onze pup, wat moet hij kunnen op welke leeftijd, enz., enz.   

Dit zijn een van de vele vragen die mensen mij stellen tijdens de puppyles… 
Telkens opnieuw is mijn antwoord: je kleine ukkie is nog gene universitaire … dus gewoon pup zijn is helemaal ok. 

Onze verwachtingen naar onze kleine pup toe zijn jammer genoeg vaak te hoog gegrepen. We verwachten dat ze op 1,2,3 zindelijk zijn, alleen kunnen blijven, perfect meelopen aan het lijntje, allerlei kunstjes kunnen alsof het doodnormaal is, enz., enz.,    

Maar stel dat ik je zou meenemen naar de mensenwereld en zou zeggen dat een peuter/kleuter op de leeftijd van 2 à 3 jaar al perfect zelfredzaam en zelfstandig moet zijn. Dat een peuter/kleutertje al moet kunnen lezen, schrijven en rekenen … hij de vierkantswortel van 375 moet kunnen oplossen … ( 19,364917 is trouwens de uitkomst). 

En je peuter/kleuter al vlotjes 6 kilometer moet kunnen stappen…

Geef toe … hoe groot is de kans dat je me voor gek zou verklaren?

Omdat dit gewoonweg onmogelijk te verwachten is van een peuter/kleuter. Maar toch verwachten we die dingen van onze pup, die amper een paar weken oud is. Net zoals een baby nog geen mens is maar een baby, is een pup nog geen hond maar een pup! 
Een jonge pup heeft gewoon nog veel zorg, ondersteuning en begeleiding nodig in zijn natuurlijke ontwikkeling. Alle vaardigheden die ze nodig hebben om zich tot een aangename en sociale huisgenoot te kunnen ontwikkelen zijn van nature aangeboren.

WOEF! Leuk dat je er bent! Cookies ... je viervoeter is er ongetwijfeld verzot op. Hier gebruiken we ze vooral om de website te gebruiken